تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی

در ساخت بناها و سازه ها از مصالح و متریال های مختلف استفاده می شود. استفاده از این مصالح می تواند به میزان زیادی به دوام و افزایش طول عمر ساختمان ها کمک کند. میلگرد از جمله مصالحی است که در ساختمان سازی به فراوانی کاربرد دارد. گذشته از میلگردهای ساختمانی، امروزه از انواع میلگرد صنعتی در صنایع مختلف استفاده می‌ شود. اما میلگرد صنعتی چه تفاوت هایی با میلگرد ساختمانی دارد؟ از چه نوع میلگردهایی در پروژه های ساختمانی و صنعتی استفاده می شود؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد. میلگرد ساده صنعتی و میلگرد ترانس از تولیدات فولاد شمس

موارد استفاده از انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی


انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی مشخصات و قابلیت‌ های مختلفی دارند. به همین دلیل این قطعات می توانند در موقعیت های گوناگون مورد استفاده قرار بگیرند. می توان گفت به طور کلی کاربردهای میلگرد به موارد استفاده از این قطعه فولادی در صنعت ساختمان و دیگر صنایع تولیدی اختصاص دارد.


کاربرد انواع میلگرد صنعتی


میلگرد مورد استفاده در صنعت، موسوم به میلگرد صنعتی کاربردهای متنوعی دارد. اگر بخواهیم به صنایعی که در آنها از این قطعه استفاده می‌ شود اشاره کنیم، می توانیم این موارد را نام ببریم:
• تولید اتصالاتی چون پیچ و مهره
• ساخت ماشین آلات کشاورزی
• ساخت ادوات کشاورزی
• خودروسازی

یکی از پر کاربردترین انواع آن میلگرد ترانس می باشد محصولات فولاد شمس برای میلگرد ترانس پولیش و انواع آن را مشاهده کنید کلیک کنید


کاربرد میلگرد در ساختمان


همانطور که گفته شد میلگرد صنعتی در صنایع تولیدی کاربردهای فراوانی دارد. اما این قطعه فولادی در ساختمان سازی نیز بسیار پرکاربرد است. اگر بخواهیم یک نمونه از موارد کاربرد میلگرد را نام ببریم، می توانیم به استفاده از آن در تولید بتن اشاره کنیم. در بتن ریزی از میلگرد به منظور افزایش مقاومت بتن استفاده می شود. از آنجایی که بتن نمی تواند فشار ناشی از کشش و چرخش را تحمل کند، لازم است که از میلگرد برای استحکام آن استفاده شود. بدون استفاده از میلگرد، بتن نمی تواند در برابر این نیروها مقاومت کند. در نتیجه دچار شکستگی شده و متلاشی می شود. به همین دلیل با استفاده از میلگرد بتن را مقاوم و به اصطلاح دقیق تر مسلح می کند. بتنی که با استفاده از میلگرد مقاوم شده باشد بتن آرمه یا بتن مسلح نام دارد.

انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟


میلگردهایی که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌ گیرند، با انواع میلگرد صنعتی که در صنایع تولیدی به کار می روند تفاوت دارند. در ادامه با تفاوت های انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی از جهات مختلف آشنا می شویم.

فولاد شمس تولید کنند انواع میلگرد صنعتی و ترانس

میلگرد 70Cr2

میلگرد Ck45

میلگرد ساختمانی


مشخصات ظاهری


میلگردها از نظر مشخصات ظاهری در دو گروه میلگردهای آجدار و ساده جای می‌ گیرند. میلگردهای ساده، سطحی صاف و بدون برآمدگی دارند. در سطح میلگردهای آجدار برجستگی هایی وجود دارد که به نام آج معروف است.
بر اساس استاندارد روسی انواع میلگرد را می توان به چهار گروه دسته بندی کرد. بر این اساس میلگردهای A1، A2، A3 و A4 چهار گروه از میلگردها هستند که هر یک مشخصات و ویژگی های فنی مخصوص خود را دارند. این میلگردها از نظر ترکیب شیمیایی و خواص مکانیکی متفاوت هستند. با حرکت از گروه میلگردهای A1به سمت گروه میلگردهای A2، A3 و A4 به میزان کربن موجود در ترکیب میلگردها افزوده می شود. به دنبال این اتفاق سختی میلگردها افزایش پیدا می کند. ناگفته نماند که میلگردهای گروه A1 همان میلگرد ساده هستند.

استفاده از میلگرد ساده در ساخت و ساز


از میلگردهای ساده نیز می‌ توان همچون میلگردهای آجدار در ساختمان سازی و دیگر صنایع استفاده کرد. البته میلگردهای گروه A1بیشتر در صنعت کاربرد دارند. به عبارتی این میلگردها از نوع میلگرد صنعتی هستند. میلگردهای سه گروه دیگر از نوع میلگردهای آجدار هستند و کاربرد آنها بیشتر به صنعت ساختمان اختصاص دارد. می توان گفت از میان انواع میلگردهای فولادی، میلگردهای ساده یا میلگردهای A1 در صنایع تولیدی مورد استفاده هستند. از میلگردهای آجدار گروه‌ های A2، A3 وA4 نیز عموماً در ساخت سازه ها استفاده می شود.

سایز و اندازه


سایز و اندازه از دیگر عوامل تفاوت در بین انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی است. میلگردهای صنعتی به دلیل کاربردهای متنوع از نظر سایز تنوع زیادی دارند. در مقابل تنوع و گوناگونی سایز میلگردهای ساختمانی کمتر است. سایز این میلگردها در بازه ۸ تا ۳۲ میلی متر قرار دارد. این در حالی است که میلگردهای صنعتی در سایزهای بالاتر از ۳۲ میلی متر نیز تولید می شوند.


ترکیب شیمیایی


تفاوت انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی را از نظر ترکیب شیمیایی نیز می‌ توان بررسی نمود. به عنوان نمونه، معمولا تولید میلگرد ساختمانی با استفاده از آلیاژ ST37 ( میلگرد St37 ) انجام می شود. با توجه به اینکه میلگرد ساختمانی کاربردهای چندان متنوعی ندارد، نیازی به استفاده از آلیاژهای مختلف برای تولید این میلگرد نیست.
کاربردهای میلگرد صنعتی بسیار گسترده و متنوع است. از این رو در تولید این میلگرد باید از متریال های گوناگون با مشخصات و خواص مختلف استفاده شود. به عنوان مثال میزان کربن موجود در میلگرد صنعتی اهمیت زیادی دارد. همچنین ترکیب دیگر عناصر در میلگردهای صنعتی بسیار متنوع است، زیرا این میلگردها باید از مشخصات و قابلیت های گوناگونی برخوردار باشند.

میلگرد صنعتی


مشخصات مکانیکی


انواع میلگرد صنعتی و ساختمانی از نظر خواص و قابلیت های مکانیکی با یکدیگر تفاوت دارند. خواص و مشخصات مکانیکی میلگردها متاثر از نوع آلیاژی است که در ساخت آنها به کار رفته است. میلگردهای مورد استفاده در صنعت ساختمان باید از ویژگی هایی چون مقاومت بالا در برابر فشار، کشش و ضربه برخوردار باشند. در ارتباط با این میلگردها وجود خصوصیاتی چون انعطاف پذیری، شکل پذیری و خم کاری اهمیت چندانی ندارد. در مقابل میلگردهای صنعتی علاوه بر مقاومت و استحکام بالا باید دارای ویژگی هایی همچون انعطاف پذیری، ماشین کاری و خم پذیری باشند. به عبارت دقیق تر بهترین میلگرد صنعتی میلگردی با میزان فرم پذیری بالاست. در حالی که میلگرد ساختمانی مناسب یک میلگرد مقاوم و مستحکم است. برای خرید میلگرد ساده با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید


نتیجه گیری


در این مطلب با تفاوت های میلگرد صنعتی و ساختمانی آشنا شدیم. مواردی چون سایز، مشخصات مکانیکی و ترکیب شیمیایی از جمله عوامل تفاوت در بین میلگردهای صنعتی و ساختمانی هستند. خواص مکانیکی به عنوان یکی از این موارد، اهمیت زیادی دارد. مطمئنا خواص مکانیکی میلگردهای مورد استفاده در صنعت با خواص میلگردهای ساختمانی فرق دارد. میلگردهای ساختمانی باید از قدرت تحمل بالایی در مقابل خمش و کشش برخوردار باشند. در صورتی که در ارتباط با میلگردهای صنعتی قابلیت خم کاری اهمیت بیشتری دارد.

فولاد شمس تولید کننده میلگرد آلیاژی در شهرک صنعتی شمس آباد تهران

5/5 - (2 امتیاز)
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عرفانی

سلام لطفا قیمت میلگرد ساده را بفرماید و چه سایزهای موجود دارید

احسان

میلگرد اس تی 37 موجود دارید ؟